Καβάλα Λιμάνι
6 Νοέ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ SUNSET PERAMOS

Καβάλα Λιμάνι

Καλως ήρθατε στην Νέα Πέραμο, καλές σας διακοπές και καλή διαμονή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Sunset Peramos. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο “ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ“ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να δείτε και να κάνετε στην Νέα Πέραμο. Να ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας και να περάσετε αξέχαστες στιγμές.

Θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε ακόμα περισσότερο, θα σας παρουσιάσουμε έναν μικρό οδηγό για το τι μπορείτε να κάνετε και να δείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου και κυρίως στην πόλη της Καβάλας.

Η Νέα Πέραμος απέχει 17 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Καβάλας. Με άνετο οδικό δίκτυο για να πεταχτείτε μια βόλτα. Μια πόλη με μεγάλη ιστορία, την οποία δεν θα πρέπει να παραλήψετε και θα πρέπει να επισκεφτείτε κατά την διαμονή σας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Sunset Peramos. Μια ιστορική, πανέμορφη πόλη, αμφιθεατρικά χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, που εντυπωσιάζει, όποια εποχή κι αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε.Βουνό, θάλασσα, σύγχρονη ζωή, αρχαιολογικές περιηγήσεις και συναρπαστικές εκδρομές.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις προτάσεις μας

ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο Καβάλα

Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Φιλοξενεί ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα ευρήματά του ξεκινούν από τη νεολιθική περίοδο. Το μεγαλύτερο μέρος του μουσείου καταλαμβάνει η μόνιμη έκθεση με τίτλο «Νεάπολις – Χριστούπολις –Καβάλα», με θέμα τη παρουσία της πόλης μέσα από τα μνημεία της.

Πληροφορίες : odysseus.culture.gr

Μουσείο Καπνού

Το Μουσείο Καπνού είναι ένα σύγχρονο μουσείο με πλούσια εκθέματα. Πρόκειται για ένα θεματικό μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα για την καλλιέργεια και την παραγωγή του καπνού, την αγροτική κι εμπορική επεξεργασία του, τα βιομηχανικά καπνικά προϊόντα και τα εκθεσιακά δείγματα καπνού. Περιλαμβάνει αντικείμενα καλλιέργειας καπνού, μηχανήματα εμπορικής επεξεργασίας του, φωτογραφικό υλικό, σπάνια ντοκουμέντα. Επίσης, περιλαμβάνει βιβλία σχετικά με τον καπνό, εκδόσεις του Ελληνικού Οργανισμού Καπνού, αρχείο του Καπνεμπορικού Συλλόγου, ιδιωτικά έγγραφα, καπνικούς χάρτες και σχεδιαγράμματα, έπιπλα καπνεμπόρων κ.ά.

Πληροφορίες: www.tobaccomuseum.gr

Ναυτικό Μουσείο

Η Καβάλα έχοντας μεγάλη ναυτική ιστορία και παράδοση δημιούργησε και ένα ναυτικό μουσείο. Σε αυτό μπορείτε να δείτε από κοντά ναυτικά και ναυτιλιακά όργανα, ομοιώματα παραδοσιακών σκαφών, βιβλία ναυτικού περιεχομένου, θαλασσογραφίες ζωγράφων, δεκάδες φωτογραφίες από το λιμάνι και την κίνηση του, ένα παραδοσιακό τρεχαντήρι του 1961 και μια ιστορική βάρκα του 1932 που έδρασε στην γερμανο-βουλγαρική κατοχή.

Πληροφορίες : www.nmkav.gr

Αξιοθέατα

Καβάλα Καμάρες

ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ

Στην κορυφή της Παλιάς Πόλης βρίσκεται το Φρούριο ένα από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα της Καβάλας. Η Ακρόπολη της Καβάλας χτίστηκε τον 15ου μ.Χ. αιώνα. Προορισμός του οχυρού ήταν ο έλεγχος και η προστασία του περάσματος της Εγνατίας Οδού. Για τελευταία φορά η ακρόπολη χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα στρατεύματα των κατακτητών. Προσβάσιμο στο κοινό να το επισκεφτεί και να απολαύσει την μοναδική θέα της πόλης από ψηλά.

Καμάρες – Υδραγωγείο

Το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της Καβάλας είναι το Υδραγωγείο, γνωστό με το όνομα «Καμάρες», μήκους 270μ. και μέγιστου ύψους 25μ. Στις αρχές του 16ου αιώνα η χερσόνησος της Παναγίας, με τις Καμάρες, υδροδοτήθηκε με τα νερά που πηγάζουν από την περιοχή της Παλιάς Καβάλας. Οι Καμάρες είναι έργο του 16ου αιώνα. Χτίστηκαν μεταξύ 1520-1530. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν μετά την περίοδο της καταστροφή της το 1391.

Ιμαρετ – Οικεία Μωχάμετ Άλη

Στις αρχές του 19ου αιώνα ο Μωχάμετ Άλη, ίδρυσε στην Καβάλα ( στην χερσόνησο της Παναγίας, την παλιά πόλη ) το Ιμαρέτ, ένα θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μέχρι το 1902 λειτούργησε ως ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο. Από τα τέλη του 1922 οι χώροι του Ιμαρέτ χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση των προσφύγων. Αργότερα λειτούργησε ως μουσείο και ως καφετέρια και εστιατόριο. Στις μέρες μας λειτουργεί ως πολυτελέστατο ξενοδοχείο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα της ξενάγησης μέσα σε αυτό.

Λίγο πιο πάνω βρίσκεται και η οικεία του Μωχάμετ Άλη, όπου υπάρχει και το άγαλμά του. Θεωρείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σωζόμενα δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα στην Ελλάδα. Το σπίτι λειτουργεί ως μουσείο προσβάσιμο στο κοινό.


Φεστιβάλ

Καβάλα φεστιβάλ

Cosmopolis

Από τον Ιούλιο του 2000 ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει το ethnic φεστιβάλ «COSMOPOLIS». Ένα διεθνές πολυτισμικό φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες από όλον τον κόσμο. Χορός, γεύση, κινηματογράφος,θεάτρος, Παιδο-COSMOPOLIS είμαι μερικά από τα θέματα του φεστιβάλ αυτού.Το φεστιβάλ διεξάγεται τον Ιούλιο και διαρκεί τέσσερις ημέρες και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Πληροφορίες: www.kavala-cosmopolis.com

Kavala AirSea Show

Το Kavala Airsea Show εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2011. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αεροπορικές αλλά και ναυτικές επιδείξεις μέσα στην πόλη της Καβάλας και ειδικά στον χώρο του λιμανιού. Δεκάδες χιλιάδες θεατές μπορούν να απολαύσουν το show από την παραλιακή ζώνη της πόλης. Διεξάγεται κατά τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Πληροφορίες: www.kavala-airshow.com

Φεστιβάλ Φιλίππων

Από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης, και όχι μόνο, είναι το Φεστιβάλ Φιλίππων. Διεξάγεται από το 1957 και πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ της χώρας, μετά το Φεστιβάλ της Επιδαύρου.
Διοργανώνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων από τον Ιούλιο μέχρι και τον Αύγουστο. Ωστόσο, πολλές εκδηλώσεις και δρώμενά του λαμβάνουν χώρα και μέσα στην πόλη, τόσο στην Ακρόπολη-Φρούριο όσο και σε άλλα γνωστά και άγνωστα σημεία της Καβάλας.

Φιλοξενεί κλασικές παραστάσεις αρχαίου δράματος (κωμωδίες και τραγωδίες), καθώς και έργα της σύγχρονης δραματουργίας, συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών, ορχήστρες, χορευτικά συγκροτήματα και παραστάσεις χορού, βραδιές ποίησης και εκθέσεις.

Πληροφορίες: www.philippifestival.gr & www.dipethekavalas.gr

Εναλλακτικές Δραστηριότητες

Diving Καβάλα

Ιστιοπλοΐα – Καταδύσεις
Κτισμένη κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα και έχοντας ένα δυναμικό εμπορικό λιμάνι, δεν θα μπορούσε η πόλη να μην ασχολείται με την ιστιοπλοΐα. Στην Καβάλα υπάρχουν πολλές σχολές που ασχολούνται με την αναψυχή. Με αξιόλογα σκάφοι και έμπειρους καπετάνιους μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσιες εμπειρίες και να επισκεφθείτε όμορφα μέρη που δεν θα μπορούσατε να δείτε.

Τα καθαρά και ήρεμα νερά της πόλης είναι ιδανικά και για καταδύσεις. Υπάρχουν σχολές με ειδικευμένο προσωπικό και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την ομορφιά του βυθού.

Enduro & 4×4

Είτε είστε λάτρης των δύο ή τεσσάρων τροχών, η Καβάλα με την προνομιακή γεωγραφική της θέση, χτισμένη ανάμεσα σε βουνά , προσφέρει τη δυνατότητα των extreme sports. Εξερευνήστε πανέμορφα ορεινά μονοπάτια είτε με το endoro σας είτε με το 4×4. Επίσης διαθέτει και μοτολέσχη η οποία διοργανώνει αγώνες, εξορμήσεις και εκδρομές σε εξαιρετικές τοποθεσίες.

Πιστεύουμε ότι σας δώσαμε το κατάλληλο υλικό για να σκεφτείτε να κάνετε τις επόμενες διακοπές σας στα μέρη μας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να απολαύσετε την διαμονή σας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Sunset Peramos.

Leave a Reply

ΕΣΠΑ