Ενοικιαζόμενα δωμάτια
25 Φεβ

Ξενοδοχεία ή Ενοικιαζόμενα Δωμάτια;

Παλιότερα τα ξενοδοχεία αποτελούσαν την κύρια επιλογή των επισκεπτών για διαμονή στις διακοπές τους. Τα τελευταία όμως χρόνια, παρατηρείται μια στροφή στις προτιμήσεις των τουριστών προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους τα ξενοδοχεία αποτελούσαν τη πιο δημοφιλή επιλογή μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:

  • Τα ξενοδοχεία διέθεταν ένα πολύ καλά συντονισμένο σύστημα κρατήσεων online. Αυτό συνέβαλε στην ασφαλή κράτηση ενός δωματίου που μπορούσε να κάνει κανείς αρκετό καιρό πριν την άφιξή του στην περιοχή.
  • Τα ξενοδοχεία διέθεταν παροχές και υπηρεσίες όπως πισίνα, σπα, γυμναστήρια, café-bar και πολλά άλλα. Ακόμη, έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στα γεύματα και στους μπουφέδες που διέθεταν τα πλήρως οργανωμένα εστιατόρια τους.
  • Τα ξενοδοχεία παρείχαν έγκυρες πληροφορίες και ενημερώσεις για τουριστικά αξιοθέατα, εκδρομές και εκδηλώσεις που συνέβαιναν στην περιοχή τους. Επίσης, διέθεταν σύνδεση με το internet κάτι που τότε είχαν ανάγκη οι επισκέπτες για να συνομιλήσουν με τους φίλους τους ή ακόμη να το χρησιμοποιήσουν για επαγγελματικούς σκοπούς.
  • Τα ξενοδοχεία ενέπνεαν ένα αίσθημα ασφάλειας με το πολυάριθμο προσωπικό και υπαλλήλους ασφαλείας που απασχολούσαν. Ακόμη, υπήρχαν και αρκετά ξενοδοχεία με περιφράξεις για ακόμη περισσότερη ασφάλεια.
  • Άλλωστε τα ξενοδοχεία ήταν τα μονά τουριστικά καταλύματα που διέθεταν άδεια λειτουργίας και πιστοποίηση προδιαγραφών από τον Ε.Ο.Τ. (Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) και τα μονά που προβάλλονταν από το δίκτυο της έντυπης και ηλεκτρονικής διαφήμισης.

Η ανάγκη για άλλες μορφές τουριστικών καταλυμάτων

Όμως με την πάροδο του χρόνου και την ραγδαία ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, άρχισαν να διαφαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις της άνισης κατανομής της τουριστικής ζήτησης στο περιβάλλον και έτσι κατέστη επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση πιο ήπιων μορφών τουρισμού που δεν θα οδηγούσε σε συγκεντροποίηση και υπερκορεσμό συγκεκριμένων προορισμών.

Η ενίσχυση της δημιουργίας πιο ηπίων μορφών τουρισμού, όπως η δημιουργία μικρών συγκροτημάτων με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα ή δωμάτια συνέβαλε και στην διατήρηση της τοπικής κοινωνίας, των ηθών και εθίμων. Με τον υπέρογκο αριθμό τουριστών σε συγκεκριμένες περιοχές, άρχισαν να δημιουργούνται φόβοι για πιθανή καταστροφή τόσο του πολιτισμικού όσο και του περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής.

Έτσι λοιπόν, άρχισε να φαίνεται μια νέα κατηγορία επισκεπτών η οποία αναζητούσε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών, πιο ήσυχο πιο ήρεμο, πιο κοντά στη φύση και στον πολιτισμό του τόπου και πιο οικονομικό.

Πλεονεκτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων

Το κύριο πλεονέκτημα που έρχεται πρώτο στο μυαλό κάποιου, είναι το γεγονός ότι τα τουριστικά καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν αρκετά μικρότερο κόστος σε σχέση με τα συνήθως πανάκριβα πακέτα διακοπών που προσφέρουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο ίδιο σκεπτικό, η δυνατότητα που δίνεται στον επισκέπτη να παρασκευάσει τα γεύματά του στο διαμέρισμα που νοικιάζει, του εξοικονομεί ακόμα περισσότερα χρήματα από το να χρειαστεί να επισκεφτεί ένα ακριβό εστιατόριο ξενοδοχείου. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα αποτελεί και μια εκπληκτική ευκαιρία για να έρθει κοντά και στην τοπική κουζίνα και να δοκιμάσει φρέσκα υλικά από την τοπική αγορά.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να τα χρησιμοποιεί όπως επιθυμεί για να καλύψει τις ανάγκες του.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των ενοικιαζόμενων δωματίων αποτελεί το γεγονός ότι είναι ευρύχωρα. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είναι δομημένες με κριτήριο το μέγιστο αριθμό των δωματίων που θα ενοικιάζονται, με αποτέλεσμα τα δωμάτια που προσφέρουν να είναι μικρά και “στριμωγμένα”. Αν προσθέσει κάνεις ως κριτήριο και τα μεγάλα μπαλκόνια των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων καθίσταται προφανές ότι ο επισκέπτης στο ζήτημα της άνεσης αισθάνεται τουλάχιστον σαν στο σπίτι του!

Η ύπαρξη ξεχωριστών δωματίων για τα παιδιά στο ίδιο διαμέρισμα δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να απολαύσει τις στιγμές των διακοπών της μαζί και να δημιουργήσουν ωραίες αναμνήσεις.

Επίσης η καθαριότητα τηρείται με ευλάβεια καθώς το διαμέρισμα καθαρίζεται επιμελώς μέρα πάρα μέρα και γίνεται κανονικά η αλλαγή πετσετών και κλινοσκεπασμάτων.

Οι συνθήκες μιας ήσυχης γειτονιάς που προσφέρουν τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα ενθαρρύνουν την μεγαλύτερη και πιο ανθρώπινη επαφή με τους άλλους ένοικους και βοηθούν στη δημιουργία διαπολιτισμικών σχέσεων και ανταλλαγής σημαντικών εμπειριών. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με άλλους ενοίκους, να μοιραστούν στιγμές και εμπειρίες από το ταξίδι τους σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία που οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο απρόσωπες.

Επίσης προστατεύεται απολυτά η ιδιωτική ζωή των ενοίκων καθώς είναι προφανές ότι σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει τη φασαρία ή τον όποιο θόρυβο προέρχεται από τους λεπτούς τοίχους που χωρίζουν συνήθως τα δωμάτια ενός ξενοδοχείου.

Επειδή συνήθως οι ιδιοκτήτες αυτών των καταλυμάτων διαμένουν εντός του συγκροτήματος, εκτός από την ασφάλεια που παρέχουν στον επισκέπτη, είναι σε θέση να του προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την περιοχή όπως τουριστικά αξιοθέατα, εκδηλώσεις και αξιόλογα μέρη για να επισκεφτεί. Ακόμη, επειδή είναι ντόπιοι μπορούν να πληροφορήσουν τον επισκέπτη για τοπικά εστιατόρια και μέρη, όχι και τόσο τουριστικά, αλλά που γνωρίζουν πολύ καλά οι ντόπιοι και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Άλλωστε αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει κανείς κοντά με τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου. Και όλα αυτά μέσα από μια ζεστή ανθρώπινη επαφή και όχι με μια ευγενική μεν, άλλα απρόσωπη σχέση υπάλληλου – πελάτη όπως συνήθως γίνεται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Με την ραγδαία αύξηση αυτής της κατηγορίας επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, ξεπροβάλλουν όλο και περισσότερα καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων με πιστοποιημένες προδιαγραφές και ποιοτική επάρκεια, αλλά και λόγω του υψηλού ανταγωνισμού σχεδόν όλα τα μικρά τουριστικά καταλύματα διαθέτουν όλα τα μέσα για την άνετη διαμονή του επισκέπτη και δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα απρόσωπα και βιομηχανοποιημένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Απολαύστε και εσείς με ασφάλεια φθηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια που σας προσφέρει το Sunset Peramos. Περάστε ευχάριστες στιγμές με την παρέα σας ή την οικογένειά σας και ελάτε να γνωρίσετε την Ν. Πέραμο Καβάλας.

Σας ευχόμαστε μια ασφαλή και ευχάριστη διαμονή.

Sunset Peramos

Ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ν. Πέραμος , Καβάλα

Τηλέφωνο: 6946867565 

E-mail: info@sunsetperamos.gr

Facebook: @sunsetperamosrooms

Leave a Reply

ΕΣΠΑ