Παλιό Καβάλα και δραστηριότητες Καβάλα ενοικιαζόμενα δωμάτια
26 Ιούλ

Δραστηριότητες κοντά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Πλήρως εξοπλισμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια Καβάλα

Ερχόμενοι στη Νέα Πέραμο Καβάλας και μένοντας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια SunsetPeramos υπάρχει μια πληθώρα δραστηριοτήτων με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε.

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στους αμμόλοφους Καβάλας, αλλά δεν είναι η μοναδική δραστηριότητα με την οποία μπορείτε να ασχοληθείτε. Υπάρχουν δραστηριότητες οι οποίες είναι για όλων των ειδών τους επισκέπτες και είναι οι παρακάτω:

  • Περίπατος στην Ι.Μ. της Εικοσιφοίνισσας
  • Βόλτα στη Νέα Ηρακλείτσα
  • Επίσκεψη στην αρχαία Οισύμη
  • Ανακαλύψτε της παραλίες του Παλιού

Περίπατος στην Ι.Μ. της Εικοσιφοίνισσας

Η Μονή Εικοσιφοινίσσης είναι χτισμένη σε υψόμετρο 753 μέτρων, στη βόρεια πλευρά του όρους Παγγαίου. Η μονή βοήθησε στην διατήρηση του ορθόδοξου Χριστιανισμού και γι’ αυτό καταστράφηκε πολλές φορές από τους Οθωμανούς.

Ολόκληρη η Μονή περιβάλλεται από ψηλό τείχος και στο κέντρο της βρίσκεται ο ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο πρώτο και κύριο μέρος της Μονής βρίσκεται το καθολικό, το αρχονταρίκι, το παρεκλήσσιο της Αγίας Βαρβάρας με το αγίασμα, το μουσείο, η τράπεζα και τα εργαστήρια κεντητικής και αγιογραφίας. Στο δεύτερο μέρος των κτηριακών εγκαταστάσεων της Μονής περιλαμβάνονται τα τρία κτήρια των ξενώνων, το πρεσβυτέριο για το λειτουργό Ιερέα της Μονής, το παρεκλήσσιο της Ζωοδόχου Πηγής και ανθόκηπο με παλαιό συντριβάνι. Προ της Ι. Μονής υπάρχει πλατεία την οποία σκιάζουν αιωνόβια πλατάνια.

Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει με Ι.Χ. ακολουθώντας τον δρόμο από Καβάλα για Νικήσιανη, μέσω της Ελευθερούπολης, ή με υπεραστικό λεωφορείο μέχρι τη Νικήσιανη και από εκεί με ταξί, το οποίο θα τον μεταφέρει σε λίγα λεπτά στο μοναστήρι, περνώντας από καταπράσινα ορεινά τοπία του Νομού Καβάλας.   

Το μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς «θησαυρούς» της περιοχής που πρέπει να γνωρίσει ένας επισκέπτης.

Βόλτα στη Νέα Ηρακλείτσα


Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός πάρα πολύ γνωστός στο νομό Καβάλας. Η Νέα Ηρακλείτσα αποτελεί ένα γραφικό τουριστικό θέρετρο 16 χλμ μακριά από τη Καβάλα.

Η Νέα Ηρακλείτσα μαζί με τη Νέα Πέραμο αποτελούν τους καλύτερους και δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές. Μπορείτε το πρωί και το μεσημέρι να κάνετε μπάνιο σε ένα από τα πολλά beach bar της περιοχής ενώ αργότερα να έχετε το γεύμα σας σε μια από τις πολλές ταβέρνες που βρίσκονται γύρω από το λιμανάκι. Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στους παραδοσιακούς λουκουμάδες που μπορείτε να δοκιμάσετε στη Νέα Ηρακλείτσα και στη βόλτα στο πεζόδρομο που μπορείτε να κάνετε έχοντας στο πλάι σας τη Θάλασσα.

Επίσκεψη στην αρχαία Οισύμη / Ανακτορούπολη

Στην περιοχή πριν τους αμμόλοφους διακρίνονται κάποια αρχαία ερείπια. Εκεί άκμασε μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδος, η Αισύμη, όπως λεγόταν στην ομηρική περίοδο, που έγινε αργότερα Οισύμη, κτισμένη στην καλά προφυλαγμένη από τους ανέμους νοτιοδυτική παραλία του κόλπου των Ελευθερών, στους νότιους πρόποδες του Συμβόλου όρους, το οποίο, εκείνη την εποχή, ονομαζόταν Βίβλινα όρη, ολόκληρη δε η περιοχή του Βιβλία Χώρα, όπου και παραγόταν ο περίφημος στην αρχαιότητα βίβλινος οίνος και σήμερα ένα από τα πιο γνωστά κρασιά στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στα μεσαιωνικά χρόνια και στον χαμηλό λόφο βορειοανατολικά της Οισύμης, αναπτύχθηκε μια νέα πόλη με το όνομα Ανακτορόπολη.

Τα τείχη της Ανακτορόπολης ανεγέρθηκαν ανάμεσα στα 1167 και 1170 από τον διοικητή του βυζαντινού στόλου Μεγάλο Δούκα, Ανδρόνικο Κοντοστέφανο, όπως μαρτυρεί μια επιγραφή που σώζεται στο νότιο τείχος. Το φρούριο της Ανακτορόπολης προφανώς αποτελούσε ναυτική βάση, επιφορτισμένη με την προστασία των ακτών του βορείου Αιγαίου από τους πειρατές και τους επιδρομείς.

Η περιοχή της αρχαίας Οισύμης και αργότερα βυζαντινής Ανακτορόπολης συνδέθηκε άρρηκτα και με το όνομα του μεγάλου στρατηγού της αρχαίας Σπάρτης, του Βρασίδα, που έδρασε κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου και διακρίθηκε για τις στρατηγικές του ικανότητες.

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, τον Απρίλιο του 422 π.Χ., η ανακωχή Αθήνας και Σπάρτης τερματίστηκε και το επόμενο καλοκαίρι οι Αθηναίοι ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην Αμφίπολη. Ο Βρασίδας αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις τους να επιτεθούν, και τους αιφνιδίασε με ξαφνική έφοδο. Οι Αθηναίοι υπέστησαν πανωλεθρία, από τους Σπαρτιάτες όμως σκοτώθηκαν μόνο επτά άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν ο Βρασίδας, ο οποίος και τάφηκε στην Αμφίπολη με τιμές.

Η τοποθεσία που σκοτώθηκε ο Βρασίδας είναι μια κατάφυτη χερσόνησος, που γειτνιάζει με τα ερείπια της αρχαίας Οισύμης, στην οποία οι κάτοικοι, τα νεότερα χρόνια, έδωσαν το όνομα του Σπαρτιάτη στρατηγού: “χερσόνησος Βρασίδα”. Έτσι, κράτησαν ζωντανό ένα κομμάτι της ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου που διαδραματίστηκε στη βόρεια Ελλάδα.

Σαν επισκέπτης μπορείτε να περπατήσετε το μονοπάτι της αρχαίας Οισύμης και αργότερα να κάνετε μπάνιο στην εκπληκτική παραλία του Βρασίδα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το μονοπάτι

Παραλίες του Παλιού

Αμέσως μετά την Νέα Ηρακλείτσα εκτείνεται η συνοικία του Παλιού. Η συνοικία κατοικείται από κατοίκους της Καβάλας που θέλουν πιο πολύ ησυχία και περισσότερο πράσινο στη ζωή τους.

Παλιό Καβάλα

Αυτό που αξίζει σαν επισκέπτης να δείτε και να επισκεφθείτε είναι οι πανέμορφες παραλίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Μπορείτε να επισκεφθείτε είτε ένα από τα πολλά οργανωμένα Beach Bar είτε μια από τις ανοργάνωτες παραλίες που επισκέπτονται οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής. Φυσικά αυτό που διακατέχει την περιοχή είναι το οικογενειακό κλίμα και ο πιο ήσυχος -ήρεμος τρόπος διασκέδασης.

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια SunsetPeramos

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Νέα Πέραμος Καβάλας SunsetPeramos βρίσκονται στην κατάλληλη τοποθεσία για να κάνετε τις εξορμήσεις σας και να εξερευνήσετε εάν επιθυμείτε όλο το Νομό Καβάλας.

Δείτε τα δωμάτια μας μέσα από το φωτογραφίες, ελέγξτε για διαθεσιμότητα ή επικοινωνήστε μαζί μας!

Leave a Reply

ΕΣΠΑ