Παραλία Αμμολόφων
15 Ιούλ

Αμμόλοφοι Καβάλας, Νέα Πέραμος

Σαν επισκέπτης των ενοικιαζόμενων δωματίων SunsetPeramos θα είναι σίγουρα στις πρώτες προτεραιότητες σου να επισκεφθείς τις παραλίες των Αμμόλοφων.

Οι αμμόλοφοι είναι οι πιο δημοφιλής παραλία του Δήμου Παγγαίου. Η παραλία των αμμόλοφων θυμίζει αυτή εξωτικού νησιού αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Το γαλαζοπράσινο νερό και η μεγάλης έκτασης αμμώδεις παραλίες , καθιστούν την περιοχή ιδανική για μπάνιο και χαλάρωση. Αυτή η εικόνα κερδίζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη από την πρώτη στιγμή.

αμμόλοφοι καβάλας Νέα Πέραμος

Φυσικό Περιβάλλον Αμμόλοφων

Οι Αμμόλοφοι εκτός από την ομορφιά τους παρουσιάζουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άλλες απόψεις όπως οικολογικές, ιστορικές – αρχαιολογικές και γεωλογικές . Η παραλία είναι μια αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών που έχουν μήκος 15 χλμ με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά.

Το τοπίο αυτό παρουσιάζει εντυπωσιακές εναλλαγές απο γεωλογικής και οικολογικής άποψης, μεταξύ αμμοθινών διαφόρου μεγέθους και σχήματος, απέραντων παραλιών με ψιλή άμμο, συμπλεγμάτων βραχωδών ακτών, κολπίσκων και μικρών όρμων, μικρών χερσονήσων, καλλιεργούμενων εκτάσεων από αμπέλια και ελιές και φυσικών υψωμάτων καλυμμένων με βλάστηση (πουρνάρι και άλλους αείφυλλους θάμνους).

Η πανίδα της περιοχής είναι επίσης ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει ποικιλία ερπετών, πτηνών, ψαριών και εντόμων, συντελώντας στη δημιουργία οικοσυστήματος με αρμονική ισορροπία. Τα νερά της θάλασσας εμφανίζουν μεγάλη καθαρότητα, είναι ρηχά, συνήθως ήρεμα τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους λόγους αυτούς ενδείκνυνται για κολύμβηση, θαλάσσια σπορ και ψάρεμα.

Από ιστορικής άποψης στην αρχή των αμμόλοφων υπάρχει το βυζαντινού κάστρο της αρχαίας Οισύμης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στη δυτική άκρη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που χρονολογείται από τον 7 π.Χ. αιώνα και αναφέρεται στον Όμηρο και μετέπειτα στο Θουκυδίδη. 

amolofoi

Περιβάλλον Αμμόλοφων

Η αύρα της Θάλασσας κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες δημιουργεί μια φυσική δροσιά σε όλη την περιοχή και βοηθά στην μείωση των υψηλών θερμοκρασιών στις περιόδους του καύσονα.

Δραστηριότητες στου Αμμόλοφους

Στην παραλία των Αμμόλοφων υπάρχουν πάρα πολλά Beach Bar που προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με τα Θαλάσσια σπορ είτε με τα σπορ στην άμμο.

Αμμόλοφοι Καβάλας Νέα Πέραμος

Εάν δεν θέλει να ασχοληθεί με κάποιο σπορ πολύ απλά μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει κάποιο ρόφημα σε ένα από τα Beach Bar καθώς αυτά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ’ αυτά της Χαλκιδικής ή των κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου.

Σε όλα τα Beach Bar τις περιοχής μπορείτε να βρείτε χώρους στάθμευσης, έτσι ώστε να μπορείτε με ευκολία να παρκάρετε

Αργά το μεσημέρι ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει είτε να συνεχίσει τη διασκέδαση του στα Beach Bar που συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διοργανώνοντας συνήθως πάρτι είτε να γευματίσει σε κάποιες από τις πολλές ταβέρνες που θα βρει στη Νέα Πέραμο και στη Νέα Ηρακλείτσα.

Αμμόλοφοι Καβάλας Νέα Πέραμος

Μια μυστική Χερσόνησος – Βρασίδας

Βρασίδας αμμόλοφοι

Από τα ομορφότερα μέρη στην περιοχή των αμμόλοφων είναι η παραλία του Βρασίδα. Σε μικρή απόσταση από το κάστρο της Ν. Περάμου και αφού περάσουμε ένα κάπως δύσκολο χωματόδρομο βρισκόμαστε στην καταπληκτική παραλία του Βρασίδα . Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά με πεντακάθαρη οργανωμένη παραλία. Με υπέροχη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στη σκιά του βυζαντινού κάστρου της αρχαίας Οισύμης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ

Την τελευταία δεκαετία, η περιοχή των Αμμολόφων αναμορφώθηκε ριζικά χάρη στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα και την τουριστική ανάπτυξη με τον σεβασμό προς τη φύση, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς ολόκληρη η περιοχή των Αμμολόφων είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική ζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές Αρχές κατασκεύασαν νέες ομοιόμορφες ξύλινες λυόμενες κατασκευές, όπου στεγάζονται τα beach bars της περιοχής, αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση, βελτίωσαν το οδικό δίκτυο και δημιούργησαν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε Video τις παραλίες των αμμόλοφων και να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Η παραλία των των Αμμόλοφων βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια SunsetPeramos και σε απόσταση 15 χλμ από την πόλη της Καβάλας. Φυσικά τα δωμάτια μας αποτελούν την καλύτερη τοποθεσία εφόσον θέλετε να επισκεφθείτε αυτές τις μαγευτικές παραλίες.

ΕΣΠΑ